VODNI AGENT

PRIJAVA

Prijava

Uporabniško ime
Geslo
Pozabljeno geslo ?


Pozabljeno geslo ?
Še nisi registriran ?
Registriraj se !
Dobrodošli v spletni aplikaciji VODNI AGENT

Primanjkljaj pitne vode je težava s katero se bo do leta 2030 soočala več kot polovica prebivalstva na Zemlji. Količina pitne vode z naglo rastjo prebivalstva in hkratnim vedno večjim onesnaževanjem naglo pada. 97,5% vse vode na Zemlji je slane, od preostalih 2,5 % sladke vode je kar 70% zamrznjene v ledenikih, preostala voda pa je prisotna v tleh ali se nahaja v globokih, podzemnih vodonosnikih in pogosto ni uporabna za pitje. Za uporabo nam je na voljo manj kot 1% vode.

Trendi kažejo, da moramo storiti vse kar lahko, da zmanjšamo količino pitne vode, ki jo uporabljamo. Okoljska odgovornost ni več izbira, pač pa postaja obveza vseh nas, če želimo ohraniti naravne vodne vire za prihodnje generacije.

Merilec porabe oz. čitalec vode je naprava, ki ga lahko enostavno namestimo na armaturo in direktno odčitavamo količino iztečene vode pri sami uporabi.

Aplikacija omogoča:

  • vpogled nad porabo vode
  • kategorizacija porabnikov vode
  • vnos neomenega števila meritev za posamezen dan
  • razčlenjen vnos opravljenih meritev (število porabnikov, količina porabljene vode)
  • samodejna kalkulacija porabljene vode

UPORABA PRIKAZOVALNIKA VODE »VODNI AGENT« – vsaka kapljica šteje

Naprava je namenjena merjenju porabljene količine vode na običajnih armaturah za vodo. Omogoča trenutni prikaz količine iztočene vode in komulativno količino iztočene vode. Prikazovalnik iztočene vode je merljiv in se ga da uporabiti tudi pri drugih porabnikih vode.  Naprava deluje v temperaturnem območju od 0°C do 80°C. Cevni nastavek lahko uporabite pri večini običajnih armatur. Naprava ima ločljivost 0,1l.

Ob odprtju ventila na armaturi se voda  samodejno  vklopi. Zaslon prikazuje:

           P1 

Ob odprtju ventila na armaturi se LCD zaslon samodejno prižge in začne meriti količino iztočene vode. Ko porabnik zapre ventil, merilnik še 10 sekund prikazuje količino iztočene vode, nato se naprava sama izklopi. Po 2. minutah delovanja prične prikazovalnih opozarjati z izmeničnim prikazovanjem dejanske vrednosti ter simbolom - - - -

   P2

Ob pritisku na stranski gumb prikazovalnika se na zaslonu LCD izpiše skupna poraba vode od zadnje ponastavitve merilnika. V tem  položaju naprava 2 sekundi prikazuje skupno porabo vode. Vrednost lahko ponastavimo tako, da držimo stransko tipko pritisnjeno, dokler se na zaslonu ne pokaže vrednost 0 (nič).

   P3

Če po prikazanem vklopu v položaju P2 še enkrat pritisnemo na stranski gumb prikazovalnika vklopimo položaj P3. Položaj P3 prikazuje skupno porabo vode. Vrednost ne moremo ponastaviti, razen s popolnim resetiranjem naprave.

   P4

Merilnik prikazuje čas od pričetka točenje vode. Podatek lahko ponastavi na začetno vrednost 0 (nič) s pridržanjem stranske tipke.